۱۷ خرداد ۱۳۹۰، ۰:۴۰

اختصاصی مهر /

خطر انقراض چهار گونه جانوری در چهار محال و بختیاری

خطر انقراض چهار گونه جانوری در چهار محال و بختیاری

شهرکرد - خبرگزاری مهر: ماهی گوره خری، کبک دری، خرس قهوه ای و پلنگ چهار گونه جانوری در معرض خطر انقراض در چهار محال و بختیاری هستند.

مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در شهرکرد گفت: ماهی گوره خری تنها در تالاب ها وجود داشت و این نوع ماهی بیشتردر تالابهای شهرستان بروجن مشاهده می شد اما در حال حاضر و در سال جدید هیچ نوع نمونه ای از این ماهی در تالاب ها مشاهده نشده است.

سعید یوسف پور همچنین اظهار داشت: کبک دری که نیاز به زیستگاه منحصر به فردی دارد و باید در ارتفاع سه هزار متری باید به حیات خودش ادامه دهد نیز در معرض خطر است و اکنون این کبک به همراه خرس و پلنگ از جمله گونه های حمایتی هستند.

وی با اشاره به گونه گیاهی در معرض خطر تصریح کرد: کرفس و لاله های واژگون نیز دو گونه گیاهی در معرض خطر هستند که از این ها نیز در منطقه به عنوان اثر طبیعی ملی کوهرنگ به صورت ویژه حمایت می شود که حتی محیط بانان نیز نمی توانند در مکانهای رویش این گونه ها عبور و مرور کنند.

 یوسف پورعنوان کرد: محیط زیست یک امر حیاتی است که فقط مختص حمایت از تنوع پوشش گیاهی و جانوری نیست بلکه شهرک های صنعتی، پایش پسماندها و انتقال آب بین حوزه ای و ... در بر می گیرد.

وی یادآور شد: از دغدغه ای زیست محیطی این استان پروژه های انتقال آب حوزه ای است که باید بر آن وسایل زیستی اجتماعی، بهداشتی و ... مد نظر باشد و اینها همه دو طرفه باشد و در انتقال آب کمترین آسیب به محیط طبیعی و انسانی وارد شود.

وی به خشکسالی در تالابها اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر برنامه این سازمان این است که تالاب گندمان را از خشکسالی رها کند و در جهت ثبت جهانی تالاب تلاش می کنیم.

به گفته وی طول بدن خرس قهوه ای چهارمحال و بختیاری در حدود 2 تا 5/2 متر است. این پستاندار با وزنهای مختلف دیده شده است که از 90 تا 290 کیلوگرم متغیر است ولی میانگین وزن آن در حدود 180 کیلو است.

کد مطلب 1329161

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha